Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2015 jsem se registroval pro měsíční zkušební členství na seznamce Be2 (http://www.be2.cz/) za poplatek 147 Kč. Bohužel jsem si nevšimnul klauzule o automatickém prodloužení členství na 3 měsíce po uplynutí zkušebního měsíce za cca 2.500 Kč. O stržení částky z mé kreditní karty se společnost dokonce pokusila, naštěstí bezúspěšně.

Nyní již je však ode mě pohledávka vymáhána německou právní kanceláří (http://www.auerwittethiel.com/), a to ve výši cca 4.500 Kč. Je možnost tuto praktiku automatického prodloužení členství nějak napadnout? Ano, mají ji v podmínkách. Nicméně ihned po uplynutí měsíčního zkušebního období mi můj profil na stránkách zablokovali s informací, že jim chybí platba za 3 měsíce, tudíž jsem jejich "služby" ani nemohl využívat. Je případná exekuce z jejich strany oprávněná? Nespokojených klientů je poměrně hodně dokonce i v zahraničí, u nás např. zde:
http://podvodnefirmy.cz/www-be2-cz/#commentform
http://www.vasestiznosti.cz/firm/detail/1930?page=1& do=page
Bylo řešeno i mediálně (medializováno) :
http://bit.ly/1qbV0JR
Děkuji, Mojmír

ODPOVĚĎ:
Pokud je ve smlouvě či smluvních podmínkách ujednání o automatickém prodloužení smlouvy včetně uvedení poplatku, nedá se s touto situací nic dělat a poskytovatel služby má právo ji účtovat. Spíše mě překvapuje výše částky, která je po Vás nyní vymáhána, neboť téměř zdvojnásobuje výši dluhu. Bylo by tedy spíše možné se bránit této částce. Pokud samotný dluh činí 2500, -Kč, pak nechť vám vyčíslí, za co účtují ty další dva tisíce. Proti tomu bych rozhodně doporučovala se ohradit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.