Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jedná se o spor mezi objednavatelem a zhotovitelem hrubé stavby RD. Já jako investor jsem na popud stavebního dozoru zjistil, že zhototovitel nedodržel projektovou dokumentaci a dodával na stavbu materiály které nejsou ve SOD. Fakturuje větší množství, než bylo dodáno a fakturuje i nedodaný materiál.

Dále fakturuje vícepráce, které byly provedeny, ale které jsme si neodsouhlasili. Vícepráce jsem ochoten uhradit, ale částka, která mi je fakturována je asi 3x vyšší, než je cena běžná. Vše jsem ihned po odstoupení od smlouvy několikrát písemně reklamoval a i přesto žádá zhotovitel proplacení poslední faktury a hrozí sankcemi, pokutami a trestním oznámením na mou osobu. Jsem ochoten se s ním dohodnout na vyrovnání, ale on si trvá na svém a fakturu chce proplatit, s tím nemohu ale souhlasit. Prosím o radu a doporučení mého případu právníkovi, který by měl o můj případ zájem a zastupoval mě. Děkuji, Zdeněk

ODPOVĚĎ:
Je dobře, že jste vše písemně reklamoval a i pokud jde o neproplacenou fakturu, doporučuji opět doporučenou poštou zhotoviteli sdělit, z jakého důvodu mu fakturu neuhradíte a navrhnout vyrovnání. Je možné, že spor skončí u soudu a pak je třeba mít všechny důkazy v písemné podobě. Dá se také očekávat, že takový spor bude dosti zdlouhavý a pravděpodobně dojde i ke znaleckému zkoumání předmětné nemovitosti.
Pokud jde o doporučení na právníka, můžete se obrátit na advokáta. Seznam advokátů najdete na stránkách www.cak.cz, kde pod odkazem seznam advokátů a koncipientů můžete vyhledat advokáta, který má sídlo v místě, které Vám bude vyhovovat a podle zaměření vyberete takového, který bude dané problematice rozumět (tedy nejlépe z oblasti práva občanského a stavebního).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.