Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
28.11.2011 jsem podepsala a odeslala poštou Dohodu o převodu členským práv ve výrobním družstvu podle § 229 Obchodního zákoníku. Tato práva jsem zdědila v červenci 2011. Dohoda byla s jiným členem (jiné družstvo). Nedostala jsem žádnou odpověď, ani od nich podepsanou dohodu.

Až 15.12.2011 jsem dostala informaci od původního družstva, že dohoda byla akceptována a členská práva převedena. Nikdy jsem se nestala členem původního družstva. Je tato dohoda platná, když vlastně jsem žádná práva neměla. Chci podat žalobu na neplatnost této smlouvy. Mohu mít úspěch? Děkuji, Iveta

ODPOVĚĎ:
Nikdo nemůže převádět více práv, než má. Píšete, že jste se stala na základě proběhlého dědického řízení členem výrobního družstva - tedy disponovala jste členským podílem. Tato svá práva - svůj členský podíl ve výrobním družstvu jste dohodou převedla na třetí osobu. Tedy jste právo převést svůj členský podíl měla.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.