Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zaregistrovala jsem se na webových stránkách www.tlumoceni-preklady.cz. Přišla mi faktura na cca 1000,- Kč emailem. V podmínkách jsem ale nikde nečetla, že tato služba je nějak zpoplatněna, že mi budou chodit faktury a už vůbec tam nejsou zveřejněny nějaké konkrétní částky.

Podmínky jsou dostupné zde: http://www.tlumoceni-preklady.cz/o-prekladatelstvi/podminky-uziti. Z tohoto webu jsem se již odhlásila, ale mám na fakturu nějak reagovat a zdůvodnit to výše uvedenou argumentací - pak ale přiznám, že jsem si službu objednala. Nebo mám dělat "mrtvého brouka"? Vždyť mě tam mohl zaregistrovat kdokoli, kdo zná má data – bydliště a číslo telefonu. A písemně poštou mi žádná zpráva o registraci, popř. smlouva k podpisu nepřišla. Zveřejnění mé adresy na tomto webu mi navíc žádnou zakázku nepřineslo – pouze jedna paní chtěla přeložit oddací list a druhá technický průkaz od auta, což jsem nemohla udělat protože nejsem soudní překladatel. Jak to mám pořešit? Děkuji, Naděžda

ODPOVĚĎ:
Jste-li si skutečně jistá, že registrace na uvedených webových stránkách je bezplatná, nemusíte na došlou fakturu nijak reagovat.
Do uvedených webových stránek jsem zběžně nahlédl a rovněž jsem nenalezl žádnou zmínku o konkrétní kalkulaci ceny či jakýchkoli platebních podmínkách. Našel jsem pouze poznámku o bezplatnosti užívání webových stránek ve vztahu k běžným návštěvníkům s informací, že provoz stránek je hrazen „firmami“, které se na těchto webových stránkách prezentují. Určitě si smluvní podmínky vytiskněte jako důkazní materiál.
Lze Vám doporučit znovu podrobně pročíst zmiňované webové stránky, pokud nenarazíte na žádné Všeobecné obchodní podmínky (či obdobný dokument), můžete se obrátit s dotazem na administrátora webových stránek proč Vám byla faktura zaslána, ač nic takového není uvedeno v obchodních podmínkách.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.