Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Na hranici mého a sousedova pozemku roste velký strom,jeho kmen je přímo na této hranici, ale z větší části na mé.Soused chce tento strom pokácet, protože mu kořeny lezou do studny a bojí se i o svou chatu.Já jsem mu řekl,že mu souhlas k pokácení klidně podepíšu, ale on nechce za pokácení platit, tak říká, že jestliže ho nepokácím já na své náklady, že bude požadovat odškodné za zničení studny od kořenů, a kdyby strom spadl na jeho chatu, že bude požadovat odškodné za zničení chaty. Chtěl bych se zeptat jestli opravdu ručím za tento strom, když, i když jen z malé části, tak přeci jen roste i na pozemku souseda. Děkuji, Martin


ODPOVĚĎ:
Předpokládám, že strom byl na pozemku souseda, a postupem času prorostl na Váš pozemek. Proto za něj odpovídá Váš soused, a jen on je povinen zaplatit jeho odstranění. Případné náklady rozhodně tedy nemusíte platit, pokud by je soused požadovat soudně, s velkou pravděpodobností by neuspěl.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.