Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2014 jsem byl zákazníkem Vodafone a vznikl mi tehdy dluh 1600 Kč, o kterém jsem se náhodou dozvěděl 2016 a dluh ihned uhradil. Přišel mi dopis od ČTÚ, že operátor bere zpět požadavek na dluh, ale navíc po mně požaduje 3600 Kč jako náklady na advokáta. Jaké jsou mé možnosti něco s tím udělat?

Za tu dobu ani nepřišel ani žádný dopis. A jak se obvykle postupuje v takovýchto případech? A jaká je lhůta pro zaplacení výdajů na advokáta? Děkuji, Petr

ODPOVĚĎ:
Doporučuji, abyste se podíval do všeobecných obchodních podmínek, abyste věděl k čemu jste se u spol. Vodafone zavázal. V příslušných ustanoveních najdete, jaký je konkrétní postup společnosti v okamžiku, kdy nastanou potíže, v tomto případě dluh z Vaší strany. Bohužel druhé strana nemá povinnost Vás o existenci dluhu vyrozumívat, je zde obecný předpoklad, že každý si své záležitosti hlídá sám. Pokud je postu společnosti v souladu s všeobecnými obchodními podmínkami, se kterými jste souhlasil, doporučuji dluh uhradit. V opačném případě by toto mohlo být bráno jako tzv. předžalobní výzva, dalším krokem by byl již soud.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.