Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Přítel koupil rodinný domek, původní majitel dluží kde může, elektrickou energii ještě neodhlásit, a nyní ji odpojili. Příteli na ČEZu bylo řečeno, že dokud původní majitel nevypoví smlouvu u poskytovatele energie (to prý znamená i zaplatit dluh), tak mu elektřinu znovu nepřipojí. Jak v takovém případě postupovat? Přece nemůže být bez elektrické energie někdo, kdo koupil dům a nikde nedluží. Děkuji, Martina

ODPOVĚĎ:
Při koupi nemovitosti není třeba hledět pouze na stav katastru nemovitostí, ale je nutné věnovat pozornost i dalším závazkům nedílně spojeným s nemovitostí, jako jsou např. právě energie. Bohužel počet kupujících, kteří tomuto věnují pozornost není většinový.
Nyní je nutné zjistit, jaké jsou přesné podmínky dodavatele energie a podle nich postupovat.
Pokud bez úhrady dlužné částky nebude ochoten jednat s odběratelem (tedy s Vaším partnerem), bude nevyhnutelné dluh zaplatit a následně jej jako škodu (nebo porušení smluvních podmínek) vymáhat po původním majiteli nemovitosti.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.