Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chci se zúčastnit dražby bytu. Status - majitel bytu si vzal půjčku, nesplácel a byt propadl ve prospěch firmy, která peníze poskytla. Tato firma je nyní dle výpisu katastru majitelem nemovitosti. Nyní tato firma byt draží, ale v bytě stále bydlí původní nájemníci. V předdražebních prohlídkách bytu dokonce tito lidé neumožnili vstup. Můj dotaz je: Pokud byt v dražbě získám, jaký problém nastane s lidmi obývajícími "moji" nemovitost? Dají se jednoduše vystěhovat? Můžu na ně případně pohlížet jako na "zloděje", kteří se vloupali do bytu? Jak v tomto může pomoci Policie? Předpokládám, že tyto osoby mají v bytě hlašené trvalé bydliště. Co to pro mne znamená?
Děkuji za odpověď. František


ODPOVĚĎ:
Pokud byt koupíte, můžete je okamžitě vystěhovat – v občanskoprávním řízení, a současně doporučuji podat trestní oznámení pro trestný čin neoprávněného užívání cizí nemovitosti.

Trvalé bydliště můžete neprodleně odhlásit po vystěhování nájemníků, pokud tak neučiní sami. Do té doby jim bude chodit korespondence, a může jejich movitý majetek stihnout exekuce.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.