Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Matka žila se svým druhem v mém bytě. Druh mé matky investoval svou práci a i nějaké peníze do jejího bytu. Rozešli se. Chtěl bych matčiného exdruha ještě nějakou dobu nechat u sebe bydlet, co by jste mi doporučili, abych se do budoucna vyvaroval nějakých potíží,j ako že se nebude chtít odstěhovat apod.? Napadlo mě např. uzavřít nájemní smlouvu na dobu určitou a nebo třeba, ať si u mě zruší trvalé bydliště po dobrém a dá si ho třeba k rodičům. Je to podle Vás řešení mého problému? On si myslí, že jsem povinen mu zajistit náhradní bydlení, je to pravda? Děkuji za odpověď, Miroslav


ODPOVĚĎ:
Situaci můžete řešit tak jak jste nastínil, tedy nájemní smlouvou na dobu určitou. Je to určitě nejjednodušší smírné řešení. Bohužel Vám ale musí být jasné, že se z nemovitosti nebude chtít jednou odstěhovat jen tak – fakticky do ní investoval, ačkoliv na to nemá doklady. Takže počítejte s tím, že soudu a spornému řešení nejspíš se nevyhnete.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.