Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)
Moje dcera (30 let) má v mém domě hlášený trvalý pobyt, na domácnost nepřispívá. Má nějaké dluhy a hrozí jí exekuce. Mám srach o svůj majetek v případě exekuce. Chtěla bych ji odhládit z trvalého pobytu, ale s ní se nedá domluvit a dobrovolně nepůjde. Dostala jsem se kvůli ní do finanční tísně a už ji nemůžu dál živit.Jakým způsobem ji mohu zrušit trvalý pobyt? Děkuji, Markéta


ODPOVĚĎ:
Odhlášení trvalého pobytu můžete učinit na ohlašovně obecního úřadu. Vaše dcera má ve Vašem domě užívací právo odvozené od Vašeho souhlasu. Tento souhlas můžete odvolat – jinými slovy již nesouhlasit s jejím pobytem ve Vašem domě. Druhou podmínkou je, že daná osoba na uvedené adrese nebydlí. Tato skutečnost se zjišťuje různě, podle praxe jednotlivých úřadů.  Někde stačí čestné prohlášení, jinde prohlášení např. sousedů. Pokud tedy donesete takové prohlášení na úřad spolu s tvrzením, že daná osoba nemá ani vlastnické ani nájemní právo k domu, úřad zruší dané osobě trvalé bydliště a přihlásí jí na adresu ohlašovny.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.