Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Při restitucích mi byl vrácen pozemek, ale budova, která stála na něm byla dána jako podíl vyrovnání někomu jinému. Dotyčný budovu užívá, nájem neplatí, je to stará bouda, ale cihlová. Jaká mám práva a co mohu udělat? V budoucnu chci, aby dcera na tomto pozemku stavěla domek, ale dotyčný chce za budovu 60000, -, což je strašně přehnané.

Co mám dělat? Děkuji za odpověď. Simona

ODPOVĚĎ:
Můžete se domáhat hrazení nájmu, pokud není hrazen dobrovolně, tak je nutné jej žádat soudně. Bohužel vlastníka nemovitosti nemůžete nijak přimět, aby ji prodal, jde o jeho majetek a tedy je plně v jeho kompetenci, co s majetkem udělá. Pokud by měl v úmyslu dům prodat, musí Vám jej jakožto vlastníkovi pozemku napřed nabídnout ke koupi. Pokud by nabízel nereálnou cenu a následně byste zjistila, že budovu prodal někomu třetímu za výrazně nižší cenu, než nabízel Vám, domůžete se neplatnosti takové smlouvy a koupi nemovitosti za tuto nižší cenu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.