Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jedná se o insolvenci, o kterou bych si chtěla zažádat, ale jelikož mám členský podíl na bytě, chtěla bych ho přepsat na syna. Požádala jsem o přepsání předsedu našeho družstva, který mi původně přepsání přislíbil, ale k tomu již nedošlo. Vymlouvá se, že nemá čas a mám pocit, že to prostě nechce učinit.

Předseda se začíná chovat, jako by mu to patřilo. Byla jsem i na správě bytů a informovala jsem paní, která je k tomuhle kompetentní. Paní opět přislíbila, že přepis bude k 1. 6. 2016 ale mám z toho dojem z chování z obou lidí že k tomu nedojde. Mám jako nájemník bytového družstva na tohle právo i bez udání důvodu? Děkuji Monika

ODPOVĚĎ:
K převodu členských práv a povinností k družstevnímu bytu se souhlas družstva vůbec nevyžaduje, se synem sepíšete dohodu o převodu a písemně oznámíte družstvu, že došlo k převodu a doložíte ještě písemný souhlas nabyvatele členství (tedy syna). Vůbec do této transakce nemusíte zapojovat předsedu družstva. Doporučuji obrátit se ohledně sepisu dohody na advokáta, který by měl i prostudovat stanovy družstva a zjistit, jestli samotné stanovy převod nějak neomezují nebo nestanovují nějaké speciální podmínky k převodu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.