Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlím u rodičů v rodinném domě a mám s nimi sepsanou nájemní smlouvu, v dubnu 2010 chtěl pomoci známý s dítětem a zvířaty (bydlela v azylovém domě, a o zvířata jsme se jí starali my s manželkou). Rodiče jako majitelé rodiného domu (pronajímatelé) mi udělili souhlas pronajímatelů bytu k podnájmu do konce roku s možností prodloužení, má jednu místnost a WC, koupelna kuchyň společná. Časem se ukázalo, že neplní povinnosti uvedené v podnájemní smlouvě, dále že je bez práce, z pokoje je cítit nepříjemný zápach, neplatí co by měla. Rodičům došla trpělivost a 31.7.2010 ukončili souhlas pronajímatelů s podnájmem.
Z tohoto důvodu jsem napsal výpověd z podnájmu k 1.8.2010 s tříměsíční výpovědní lhůtou. Potřeboval bych poradit, jestli platí ta výpovědní lhůta, nebo i výpověd z podnájmu, když skončil souhlas pronajímatelů s podnájmem. Mohu je nechat vystěhovat ještě před uplynutím třech měsíců, když mi nemá z čeho zaplatit nájem? Můžeme vyměnit FAB vložku ve vstupní brance na dvůr a znemožnit jí tak přístup? Děkuji, Bohdan


ODPOVĚĎ:
Platí, že i u podnájmu se musí dodržet výpovědní lhůta, musíte tedy počkat na její uplynutí. Poté můžete libovolně vyměnit zámky, podat žalobu na vystěhování, nebo podat trestní oznámení pro neoprávněném užívání bytu na Policii.

Poznámka pro návštěvníky webu: rozlišujte mezi pronájmem a podnájmem, jde o 2 různé věci!
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.