Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně doručení doporučeného dopisu. Pro doručení z úřadů platí, že i když adresát doporučený dopis nevyzvedne, tak se považuje za doručený. Potřebovala bych vědět jestli toto platí i v případě, když dopis pošle jedna fyzická osoba druhé.

Pronajala jsem pozemek sousedovi a chtěla bych mu dát výpověď podle smlouvy, ale mám obavy, že dopisy nevyzvedává. Tak jestli se bude můj dopis považovat za doručený a tím pádem bude výpověď platit. Děkuji, Eva

ODPOVĚĎ:
Pokud jste si v nájemní smlouvě nedohodli nějaký speciální systém komunikace, který je třeba dodržet, pak Vy nejste odpovědná za to, zda a jakým způsobem si druhá strana režíruje doručování dopisů. Výpověď proto nájemci zašlete, stanovte mu lhůtu na reakci a pakliže se neozve, považujte nájem za ukončený. V případě, že by nájemce s výpovědí nesouhlasil, bude na něm, aby Vás vyhledal a případně výpověď napadl u soudu žalobou.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.