Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla bych se zeptat co mám dělat s nájemníky v rodiném domě, který je rozdělaný na tři bytové jednotky. Jednu jednotku pronajímáme, máme napsanou nájmení smlouvu splatnou do 20. dne v měsíci. Ale nájemníci se stále opoždují s placením nájemného skoro o půl měsíce. Teď už neplatí vůbec - nemám nájem za duben ni květen. Pořád jen slyším sliby - že mi to dají další týden a pořád nic. Je možné abych napsala výpověd z nájmu bez náhrady ubytování, když zde mají trvalý pobyt. Děkuji, Lucie


ODPOVĚĎ:
Trvalý pobyt nijak nesouvisí s právem nájemníků v bytě bydlet, nebo tam zůstat. Vy máte právo podat výpověď z nájmu bytu v případě, že se zpozdí s nájmem o déle než tři měsíce.

Pokud tedy nezaplatili za duben a květen, počkejte na nájem za červen. V případě, že ani v den splatnosti třetího nesplaceného měsíce nebude nájem splacen, napište písemnou výpověď z nájmu nemovitosti.

V tomto případě nájemníci nemají nárok na náhradní ubytování, ale mohou do 30 dnů podat žalobu k soudu na neplatnost výpovědi. Pokud tak učiní, můžou v bytě zůstat do rozhodnutí soudu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.