Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dobrý den, jsem studentka,a mám problém na privátu. Máme smlouvu do června tohoto roku, ale chceme odejít už k 31.3. Ve smlouvě nemáme uvedenou žádnou vypověďní lhůtu. Nájem platíme vždy k 22 v měsíci již na další měsíc a když máme zpoždění 10 pracovních dnů, nájem zaniká. Když nezaplatíme nájem na duben, a odstěhujeme se k 31. 3., tak majitelka si ponechá vratnou kauci jako nájem na duben a mě zajímá, jestli po nás může chtít ješte další peníze, protože ze zákona je 3 měsíce výpověďní lhůta. Předem Vám děkuji za odpověď. Lucie


ODPOVĚĎ:
Pokud jste se ve smlouvě nedomluvili na jiné výpovědní lhůtě, tak ta činí 3 měsíce a majitelka po Vás může nájem za toto období požadovat.
Nezaplacením nájmu včas sice hrubě porušujete smlouvu a majitelce dáváte důvod k výpovědi z nájmu, avšak i v tomto případě musí výpovědní lhůta činit nejméně 3 měsíce. Jinými slovy, pokud smlouva trvá (ještě neuběhla výpovědní doba), musíte ji dodržet.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.