Dobré odpoledne, dnes je středa 24.4.2024, svátek slaví Jiří, zítra Marek.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Otázky k atestaci z praktického lékařství pro dospělé

otazky-k-atestaci-obor-prakticky-lekar-pro-dospele

otazky-k-atestaci-obor-prakticky-lekar-pro-dospele
Stránka obsahuje seznam všech otázek k ústní atestaci, tedy atestační zkoušce z oboru všeobecné praktické lékařtví (praktický lékař pro dospělé). Otázky byly staženy ze webu Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví. Pokud máte před zkouškou, přeji pevné nervy a vůli při učení se a úspěch při samotné zkoušce.

___
___

Denzitometrie, denziometrie - video, animace, princip vyšetření, definice

denzitometrie_vysetreni_video_animace.jpgDenzitometrie je vyšetření, při kterém se měří hustota kostí. Má klíčový význam pro diagnostiku osteoporózy. Video uvádí mnoho informací o denzitometrii - např. kdy je vhodné vyšetření provést či se v něm můžete dozvědět informace o osteoporóze jako onemocnění. Součástí sekvence jsou také informace o průběhu vyšetření denzitometrem.
___
___
___
___

Chronická obstrukční plicní nemoc CHOPN - moderní léčba (2015)

chronicka-obstrukcni-plicni-nemoc-chopn-moderni-lecba-2015-B

chronicka-obstrukcni-plicni-nemoc-chopn-moderni-lecba-2015-B
Chronická obstrukční plicní nemoc (CHOPN, anglicky chronic obstructive pulmonary disease COPD) se dostává do popředí zájmu nejen pneumologů, ale vzhledem k častosti svého výskytu a k jejímu společensko-ekonomickému významu také praktických lékařů, internistů i organizátorů zdravotnictví. V posledních letech došlo k velkému pokroku nejen v diagnostice a klasifikaci CHOPN, ale také v její léčbě.

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Jak si užívat života aneb carpe diem!

uzivani_zivota_aneb_carpe_diem.jpg"Je zvláštní doba," říkává má mamka. A asi má pravdu. Lidé spěchají, baží po penězích, jsou agresivnější na ulicích, v autech i obchodech. Méně se mají rádi a jsou chladnější. Celkem výrazně se změnily jejich priority. Je prostě nová doba, doba, které by se naši pradědečci a prababičky nestačili divit a kroutit hlavou.  

___

Štěstí dítěte a štěstí dospělého se liší - v čem?

stesti-ditete-a-stesti-dospeleho-se-lisi-v-cem

stesti-ditete-a-stesti-dospeleho-se-lisi-v-cem
Štěstí se děje tehdy, jste-li v harmonii se svým životem, žijete-li s ním v takové harmonii, že vše, co děláte, vám působí radost. Pokud tomu tak je, jste v pohodě. Milujete-li svou práci a způsob svého života, jste meditativní. Nic vás nerozptyluje. Jestliže vás něco rozptyluje, ukazuje to jen na to, že vás to ve skutečnosti příliš nezajímá.

___

___

Kreativita, tvořivost a vnímání okolního světa

vnimani_sveta.jpgVětšina z nás se nezabývá svými myšlenkami a neuvažuje nad tím, proč si myslí to, co si právě myslí. Abychom mohli změnit své myšlení, musíme se nad ním nejprve zamyslet. Podaří-li se nám na něj kriticky nahlédnout, je to první krok ke změně stanovisek a k vytvoření nové hodnotové škály.
___ 
___ 

Vztahy - náhodné články

Jak sbalit ženu - návod, rady, tipy, triky pro muže

jak_sbalit_zbalit_divku_zenu_babu_flirtovani.jpgOd mužů se žádá, aby byli lovci, aby to byli oni, kdo v navazování kontaktu převezme iniciativu. Když to trochu přeženeme, tak dívce stačí sedět a hezky se usmívat. Chlap se musí snažit. Pokud hledáte rady nebo nějaký návod jak sbalit ženu, zkuste si důkladně pročíst tuto stránku. Může být dobrým rádcem.

jak zbalit ženu dívku babu flirt flirtování seznamování

Návod jak se zbavit trémy před vystoupením před publikem, lidmi

navod-jak-se-zbavit-tremy-pred-vystoupenim-pred-publikem-lidmi

navod-jak-se-zbavit-tremy-pred-vystoupenim-pred-publikem-lidmi
Čeká vás projev před publikem a vy z toho máte nervy už týden dopředu? Může jít o prezentaci, svatební proslov nebo třeba důležitý pracovní pohovor - většina z nás zkrátka nejspíš bude muset někdy promluvit před publikem čítajícím alespoň tři, čtyři lidi nebo spíše více. A většina z nás z toho bude předem nervózní. Chcete přednést úžasný proslov? Vystřihnout perfektní prezentaci? Úspěšně projít pohovorem? Máme pro vás několik tipů jak podat skvělý řečnický výkon a neklepat se přitom trémou. Dokáže to každý.

___
___

Komunikace v partnerství je základem úspěchu vztahu

komunikace_v_partnerstvi.jpg Komunikujete dostatečně se svým partnerem? Ví co vás trápí, z čeho máte radost, co byste chtěli, aby změnil ve svém chování, ...? Komunikace je pro člověka velmi důležitá. Zapojujeme do ní nejen řeč a mozek, ale i zbytek těla. Komunikace se skládá nejen z verbálních podnětů, ale hlavně a převážně z těch neverbálních. Když něco říkáte, tak záleží na způsobu, ne na slovech. Ale to jste jistě zjistili sami.

 

Texty - náhodné články

Jak zpomalit stárnutí těla, organismu - rady, tipy

antiageing_jak_bojovat_proti_starnuti_jak_zpomalit.jpgStárnutí je přirozený fyziologický jev, který je vcelku spravedlivý a čeká na každého z nás (vlastně již probíhá). Je to děj, který je jednak ovlivněn geneticky, ale je možné ho i do jisté míry ovlivnit a to správnou životosprávou a příjmem ideálních tekutin a stravy. Článek radí co dělat k pomalejšímu stárnutí. Vědní obor,který se zabývá stárnutím se jmenuje antiageing (resp. anti-ageing) medicína.

 

___

Kalendář 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025 online ke stažení, tisku

Stránka obsahuje odkazy na kaledáře od roku 2020 do roku 2050 ke stažení nebo nahlédnutí.

 

 

Měsíček lékařský - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití

mesicek-lekarsky-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani

mesicek-lekarsky-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani
Měsíček lékařský (calendula officinalis l.) zaujímá mezi domácími léčivými rostlinami důležité místo. Patří mezi rostliny, které dovedou léčivě zasáhnout i při rakovinných nádorech. Na venkově ho najdeme v mnohých zahradách, někdy i planě roste na rumištích. 

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz