Počet stránek ve webu: 43.143


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.509.991

Půjčka u ProfiCredit - lichva, exekuce, insolvence

Odesláno: 
Otevřeno 3617 x
1 odpověď
 
Dobrý den
mám exekuci od ProfiCredit (resp. správně Profi Credit), půjčila jsem si 50.000 Kč, ale jak jsem zjistila, z bankovního účtu je tam částka 380.000 Kč. Nejsem si vědoma, že bych od exekutora obdržela vyrozumění. Všechny dopisy jsem si vždy přebírala nejedná se od této společnosti o lichvu?
A jak bych měla postupovat?
 
Dobrý den,

vyrozumění o zahájení exekuce soudní exekutor doručuje na adresu trvalého bydliště, popř. jiné adresy povinného (dlužníka), které jsou mu známy a lze u nich mít za to, že si na nich povinný přebírá poštu.

Bohužel smlouvy o půjčce (zápůjčce) uzavírané se společností PROFI Credit Czech obsahují mnoho ustanovení o smluvních pokutách, které jste přijala, když jste smlouvu dobrovolně podepsala.

Aktuálně však v jiné obdobné kauze rozhodl Krajský soud v Praze (viz článek https://www.novinky.cz/domaci/448614-soud-dal-ranu-byznysu-s-dluhy.html), že určité rozhodčí nálezy nejsou platné a v tom případě musí být exekuce zastavena. Z Vašeho dotazu však nevyplývá, na základě jakého titulu byla exekuce nařízena, zda šlo o rozhodčí nález anebo rozsudek soudu.