Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.521.767

Exekuce po úspěšném ukončení insolvence kvůli dluhu u právníka věřitele

Odesláno: 
Otevřeno 644 x
1 odpověď
 
V dubnu 2017 bylo vydáno usnesení o úspěšné ukončení insolvence, kde se píše, že jsem byl osvobozen od placení pohledávek, které se nepřihlásili do řízení, ač tak měli učinit.
V květnu 2017 byly na mně uvaleny tři exekuce. Jedna z nich, se jednalo o odměnu 20.000 Kč pro právního zástupce protistrany, a to v čase, kdy řádně na toto byla dána přihláška pohledávky, v roce 2017. Další dvě exekuce byly na mě uvaleny z důvodu, že opět dlužím stejnému právníkovi na odměnách, a to v čase, kdy jsem byl již v osobním bankrotu.
Já ze zákona ale nemůžu zvýhodňovat jednoho věřitele před ostatními, advokátka měla komunikovat s přiděleným insolvenčním správcem, a popřípadě podat incidenční žalobu. Nestalo se tak, nepřihlášený věřitel neučinil to co měl učinit, počkal až budu oddlužen, a pak přes soudního exekutora podal na mě 3 exekuce. Okresní soud nerespektuje Usnesení o splnění oddlužení vydané krajským soudem, a znovu začíná doslova peklo.
Prosím, poraďte, kam se můžu obrátit o pomoc v této pro mně neřešitelné a likvidační věci.
Děkuji.
 
Dobrý den,

jedná-li o dluh, který vznikl ještě před zahájením insolvenčního řízení (resp. zjištěním úpadku), jste od placení takového dluhu osvobozen.

V tomto případě doporučuji příslušným exekutorům zaslat návrh na zastavení exekuce dle § 55 zákona č. 120/2001 Sb. , o soudních exekutorech a exekuční činnosti (tzv. Exekuční řád).
Učiňte tak do 30 dnů ode dne, kdy jste jako povinný obdržel vyrozumění o zahájení exekuce současně s výzvou k dobrovolnému splnění vymáhané povinnosti. Pokud takový návrh exekutorovi podáte, dojde k odložení provedení exekuce až do okamžiku, kdy nabude právní moci rozhodnutí o Vašem návrhu na zastavení exekuce. V návrhu uveďte, že dluh vznikl již před zahájením insolvence a věřitel se měl se svým nárokem přihlásit. Zároveň k návrhu přiložte usnesení insolvenčního soudu, kterým jste byl od placení pohledávek osvobozen.