Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.522.408

Řádné splácení exekuce a hrozba zabavení a prodeje bytu, domu, nemovitosti - dluh 50.000 Kč

Odesláno: 
Otevřeno 851 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
2015 my byla nařízena exekuce.
Od té doby pravidelně splácím.
Od 05/2017, mi sráží na tento závazek i zaměstnavatel. Přesto mi byl doručen dopis od pana exekutora, na ocenění nemovitosti i movitých věcí. S panem exekutorem se nadá mluvit, položil mi telefon a na emaily nereaguje.
Zajímalo by mě, jestli mi mohou prodat dům, kvůli částce 50.000,- a jestli se lze s panem odhadcem při jeho návštěvě nějak domluvit.
Děkuji za odpověď.

 
Zdravím Vás, ano bohužel i toto je možné, neboť dnes (17.08.2017) lze nemovitosti prodat pro dluhy převyšující 30.000,- Kč včetně příslušenství. Mě osobně tohle připadá velmi kruté, a to i s ohledem na skutečnost, že exekutor smí vymáhat pohledávku klidně i všemi způsoby provedení exekuce, a to i současně, takže i toto je možné. Zde by asi bylo nejlepší exekuci uhradit, a to i za pomoci rodiny či známých, aby byl klid. Se soudním znalcem se asi moc nedomluvíte, neboť on má ocenit nemovitost a on není právník, ale inženýr, tedy jeho obor činnosti je dosti odlišný a znalec musí pracovat dle daných tabulek pro soudní znalce od nichž se nemůže odchýlit. Nicméně je možné, že než dojde k prodeji nemovitosti může být exekuce již uhrazena. Osobně v tom vidím spíše vyšší míru psychického nátlaku a tlak na rychlejší úhradu exekuce, ale ani prodej nemovitosti se bohužel nedá zcela vyloučit.