Počet stránek ve webu: 43.156


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.528.218

Exekuce v sídle podnikání - nájemní byt, byt v nájmu,

Odesláno: 
Otevřeno 742 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jedná se pouze o preventivní opatření.
Pronajímám si od přátel byt a mám zde sídlo firmy. Nyní jsme se společně rozhodli, že bychom chtěli preventivně zabezpečit, aby v případě potíží, nemohlo dojít k exekuci jejich majetku například vybavení bytu. Lze postavit nějakou smlouvu, ve které se vymezí, že k podnikání je například pouze jedna místnost a že majetkem společnosti je například pouze počítač?
Poskytuji marketingové poradenství - teďy know-how, nic jiného než telefon a počítač k němu nepotřebuji. Nenakládám s žádným materiálem.
Jedná se nám pouze o preventivní opatření, jsme přátelé a rádi bychom měli mezi sebou vše v pořádku a přesto zajištěné, kdyby se něco přihodilo.
Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, ano tato smlouva je možná a řekla bych že i dokonce žádoucí opatření. Jen je nutné přesně označit i místnost sloužící k podnikání, například obchodním názvem pod kterým podnikáte. Navíc by se jednalo o smlouvu o nájmu, kde je nutné přesně a jasně popsat a oddělit majetek firmy od osobního majetku pronajímatele či pronajímatelů. Pro jistotu by bylo dobré tuto smlouvu opatřit i úředně ověřenými podpisy obou smluvních stran a veškeré doklady o koupi jakékoli věci v nemovitosti si pečlivě uschovat a pořídit si rovněž i úředně ověřenou kopii tohoto dokladu.