Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.990

Peníze omylem zaslané na firmu v konkurzu - požádání o vrácení peněz, vratku

Odesláno: 
Otevřeno 623 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
prosím o odpověď.
24.4.2017 jsem omylem zaslala částku přes 90.000 Kč na účet jiného podniku. Upozorněním na vrácení částky mi bylo sděleno, že se podnik dostal do insolvence a banka případně došlé platby poukázala jiným věřitelům. Bylo mi sděleno, že mi částka bude postupně vrácena a že to řeší právníci. O tom kteří, jsem zprávu nedostala.
Včera (03.08.2017) jsem zjistila, že na podnik dne 20.6.2017 byl vyhlášen konkurz. Jak postupovat, aby neoprávněně zadržená částka byla vrácena?
Telefony neberou a stále slibovali že vratka dojde.
Musí se podnik jako dlužník do konkurzu přihlásit a jaká je na přihlášení doba?
Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, v každém případě, pokud tato částka byla připsána na účet podniku v konkursu neoprávněně bych kontaktovala insolvenčního správce daného podniku a pro jistotu, pokud se tak stalo před zjištěním úpadku bych tuto pohledávku do konkursu přihlásila. Lhůta pro podání přihlášky pohledávky v případě konkursu činí 60 dní ode dne zjištění úpadku dlužníka. Přihlášky pohledávek se podávají na speciálním formuláři dostupném na stránkách http://www.justice.cz a přihlášce pohledávky je nutné přiložit i veškeré přílohy, kterých se domáháte, takže výpis z účtu a žádost o vrácení bezdůvodného obohacení.