Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.526.007

Zatajení příjmů v insolvenci - postih, trest

Odesláno: 
Otevřeno 4107 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
insolvenci již platíme s manželkou 3 roky, míra uspokojení je jíž cca 30%. Nyní se spolu rozvádíme, již proběhl soud výživném na nezletilé dítě. Tam jsem se dozvěděl, že od té doby co spolu nežijeme (01/2017-07/2017) má přiznaný částečný invalidní důchod ČID, o kterým jsem ani nevěděl. Po soudu jsem se zeptal, zda to nahlásila exekutorovi, bylo mi sděleno, že ne, ale že to nahlásí. Může z toho být nějaký postih? Bude něco doplácet? A jak se jí to bude počítat, když nyní je na dlouhodobé neschopnosti a má k tomu částečný invalidní důchod.
Bude se jí nějakým způsobem sčítat příjem?
Děkuji
 
Zdravím Vás, mám za to, že je možné že soud Vaši ženu vyzve z jakého důvodu soudu nepřiznala přiznání invalidního důchodu. Mám za to, že s ohledem na neoznámení invalidního důchodu bude muset Vaše žena do majetkové podstaty doplatit to co z ní ušlo v důsledku včasného neoznámení ID soudu a insolvenčnímu správci.
V případě dvou příjmů se příjmy dlužníka pro účely oddlužení sčítají a srážky pro účely oddlužení se počítají ze součtu obou těchto příjmů. Mám za to, že soud brzy vydá usnesení o změně splátkového kalendáře, pokud se o invalidním důchodu Vaší ženy dozví.