Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.522.406

Exekuce - vyúčtování služeb nájmu

Odesláno: 
Otevřeno 851 x
1 odpověď
 
Bydlím v Německu od roku 1996 a vlastním starý domek v Češku,
kde jsem přihlášena, mám české občanství
30.6.1998 jsem vyměnila byt z Karlových Varů do Teplic, na té adrese jsem byla do 15.3.2000, odhlásila se, nahlásila jinou adresu, dostala tam vyúčtování za období 3 měsíců, nahlásila svou adresu i kde vlastním domek.
2015 jsem se dozvěděla že mám exekuci od makléře realitky, Z Karlových Varů mne totiž poslali již na odhlášenou adresu nedoplatek vyúčtování služeb dali v Teplicích k soudu, od 2001 vydán platební rozkaz dodatečně hledaná má adresa, v roce 2003 policii zjištěna dáno na vědomí, že bydlím v Německu na neznámé adrese, platební rozkaz zrušen, soud vyslovil svou nepříslušnost jednání, kde hlášena adresa v Češku.
Nic mi doručeno nikdy nebylo ve schránce, když jsem tam zajela.

Odvolala jsem se, po 2 letech odvolací soud uznal, že jsem
dostatečně prokázala, že jsem v době doručování tam nebyla
a nařídil občanskoprávní řízení, exekuce je zastavena. Nesouhlasím s tím nedoplatkem, platila jsem veškeré zálohy, předala být účetně a fyzicky, ale z té doby nemám již žádné záznamy plateb. Na mou žádost, aby mne bylo vysvětleno
odpověděli, že je vše stornováno. Byt jsem neužívala, nesouhlasí nájemní smlouva a ty položky záloh, muselo se to měnit.
Od 1993 se měnily ceny a zálohy.
Jestliže srovnávám spotřebu denní vody z roku 2000, kde být užívali dva lidi, mám mnohem vyšší částky za období 1998 při žádném užívání bytu. Jela jsem to vyvětrat a zkontrolovat ani jsem tam nespala. Od 2001 platit částku 4000 Kč, která není moje
soudní řízení, exekutor, a...ta léta.
Rozsudek ležel do 2013 u soudu, pak návrh do exekuce
Exekutor jednal v roce 2014, měla jsem štěstí, že to prodávám
v roce 2015 mne to makléř oznámil a teď nevím, co mně vlastně čeká dále exekuce je zastavěná, tedy ukončena věřitel dal návrh, abych poprosila Magistrát o úlevu z poplatků a že se můžeme dohodnout bez soudního řízení já žádala o podrobnější vysvětlení, jak to bylo tehdy vypočteno upozornila, že tam u bytů byla měřidla a dokud není vymožena částka mám právo k nahlédnutí prokázala jsem, že jsem se na té adrese nezdržovala dokazovala, že není možné napočteno například teplo v roce 1998, aby bylo napočteno jako v roce 2016 ve Weidenu.
Mne se jedná o to, že ta částka není určitě moje
a nemohu za to, že ji neposlali ve správném vyuctovacim období, splatnost byla do 1.9.1999, že tam došlo k vadě doručovací
věřitel na mne vymáhá 4000 Kč od roku 2001 Prosím o radu, co mám teď dělat dále Rozsudek z roku 2004 byl zrušen, kdy po jednání, pan samosoudce bez účasti věřitele a dlužníka na fikci doručování mně tehdy odsoudil Nemohu pochopit, že z Magistrátu Teplic mne poslali vyúčtování na adresu domků
a ze soudu v Teplicích to trvalo několik let než zjistili mou adresu
Jak dlouho vlastně může věřitel vymáhat soudně.
Platit částku, která mne nepatří, ještě ty poplatky z prodlení
a jiné. Mám nějakou naději? Děkuji předem za odpověď.
 
Zdravím Vás, zde Vám těžko poradím, neboť bych musela vidět veškeré listiny a mít možnost si je prostudovat. Obecně uvádím, že jako český občan máte povinnost hlásit změnu své adresy, resp. včas nahlásit adresu korespondenční, pokud tak neučiníte, je nutné počítat i s těmito následky v podobě exekuce. Zde vše naštěstí dopadlo dobře, exekuce je zastavena, neboť jste prokázala, jednak to, že jste se v době doručování písemnosti zdržovala v zahraničí a dále i to, že jste byt neužívala.
Z praxe vím, že doba na reklamaci vyúčtování služeb spojených s užíváním bytu je velice krátká, je to pouhých 30 dnů ode dne doručení vyúčtování.
Zde bude nejlepší pokusit se o rozumnou dohodu s věřitelem, případně se v ČR obrátit na advokáta, který Vám v této věci rád pomůže, k tomu je však nutné vzít s sebou veškeré doklady a listiny. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.