Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.359

Nezabavitelná částka exekuce, 2 děti (vyživované osoby) - 2017

Odesláno: 
Otevřeno 1166 x
1 odpověď
 
Pracovnice má čistý měsíční příjem 12.500 Kč. Má jednu přednostní exekuci a dvě nepřednostní. Dále platí výživné na dvě děti ve výši 3.000 Kč. Na výživné exekuci nemá, platí ho dobrovolně.
Mohu ji zadat dvě děti do nezabavitelné částky, když s matkou nežijí a kolik tedy činí její nezabavitelná částka měsíčně? Můžete mi spočítat výši exekuce z této čisté mzdy?
Bude to pro mne návod při dalších měsíčních výplatách.
Zatím jí srážíme pouze výživné a první přednostní exekuci.
Na další srážky nezbývá. Je to takto správně?
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, děti jí započítávat nemůžete, neboť matka s nimi nesdílí společnou domácnost. Dále neuvádíte, zda je vdaná či rozvedená, i toto má vliv na výši nezabavitelné částky ze mzdy.
Můj výpočet kalkuluje s tím, že paní žije sama a nemá manžela, v tomto případě jí musí být vyplacena částka ve výši 8.270,- Kč jako mzda a částka ve výši 2.115,- Kč je určena na přednostní exekuci a stejná částka (2.115,- Kč) je určena na exekuci nepřednostní, která je první v pořadí.
Jelikož na výživné není nařízena exekuce a paní je hradí dobrovolně, toto nelze odečítat před exekucemi již nařízenými a je nutné výživné hradit a strhávat již z nezabavitelné částky ze mzdy určené povinnému. Orientační výpočet srážek ze mzdy lze nalézt na webu http://www.vyplata.cz