Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.548

Exekuce - shoda jména s dlužníkem ve stejném bytovém domě, jak se vyhnout exekuci?

Odesláno: 
Otevřeno 581 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
ráda bych Vás touto formou požádala o radu ve věci obrany před vymáháním exekuce. Po celý svůj život bydlím v družstevním bytě. 2008 a 2009 vlastnili ve stejném bytovém domě byt, jen o 2 nebo 3 patra výše, mladí lidé, kteří si nabrali řadu půjček. Bohužel, mám s těmi lidmi stejné příjmení, ale žádné jiné vazby (jsou to zcela cizí lidé).
Od roku 2009 se prý různě stěhují (vím to, protože tuto situaci řeším už osmým rokem ale zatím bez výsledku), přesto veškeré obálky s pruhy na jejich jméno chodí na moji adresu, již několikrát u mě zazvonili i exekutoři (už jsem sama a mám z nich čím dál větší strach).
Každou tuto obálku posílám doporučeně (neotevřenou, protože není na mé jméno) zpět na adresu daného exekutorského úřadu uvedeného jako odesílatele. K tomu vždy přikládám vlastnoručně sepsaný dopis o tom, že jde pouze o shodu příjmení, že s dlužníky nemám nic společného, a že v daném bytovém domě už několik let ani nebydlí.
Navíc, jsem zcela bezradná, že obálky se zeleným pruhem, které bych měla převzít osobně, nacházím stále ve své schránce. Pošta mi nepomůže.
Prosím, co mám dělat? Kam mám jít? Co mám obeslat?
Mám strach, že mi exekutor zabaví majetek a přijdu o všechno zcela bezdůvodně.
Předem děkuji za Váš čas a ochotu.
 
Zdravím Vás, Vy postupujete zcela správně. Jediné co můžete udělat je důrazně apelovat na poštu, aby Vám poštu pro tyto dlužníky nedávala do Vaší schránky, neboť vzhledem k jménu adresáte je evidentní, že zásilka není určená Vám, ale osobě odlišné, která se odstěhovala, aniž by uvedla nové bydliště.
Zde by bylo řešení se odstěhovat, nic jiného mě bohužel nenapadá, neboť je jasné, že přijede-li na tuto adresu vykonavatel, tak ten pochopitelně bude bohužel zvonit zase u Vás.
Další řešení co mě napadlo, je zajít na magistrát a vše jim o Vašem problému povědět a za pomocí dalších svědků dosáhnout toho, že mladí dlužníci budou mít adresu trvalého pobytu tzv. "na úřadě".