Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.527

Insolvence a vysoká pokuta za alkohol za volantem - jak z toho ven, jak požádat o odpuštění pokuty?

Odesláno: 
Otevřeno 761 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mého partnera zastavili policisté 1.7.2017 a nadýchal 2,08 promile. Na lékařské ošetření odmítl odvoz. Přítel je v insolvenci, dobře splácí-přes 40%. Tlak na psychiku je ale ze všech stran obrovský - peníze, zaměstnání - těžká fyzická práce, můj zdravotní stav, stěhování...
Prostě se někdy napije a blbne, což se mu stalo po asi 5 letech znova-zadržený řidičák a pokuta.
Mohu Vás požádat o radu, jak to máme všechno zvládnout? I já jsem v insolvenci - oba budeme splácet do listopadu 2018. Oba jsme se totiž dost špatně rozvedli a bývalí partneři po sobě zanechali dluhy, ke kterým se nehlásili a nehlásí.
Vím, že alkohol za volantem nic neomlouvá, ale jak a co máme dělat, aby mu nespadla insolvence a dokázal platit pokutu která mu bude vyměřena?
Přítel je velmi hodný a pracovitý člověk, ale je toho na něj nějak moc a už několik let bere léky na deprese. Zatím od našeho obvodního lékaře - posílal ho k odborníkům, ale tam po jediné návštěvě nebyla důvěra jako v lékaře obvodního-docela obyčejně si "nesedli " s paní doktorkou.
Prosím o Vaši odpověď, nebo na koho se v okolí Humpolce obrátit, aby nám pomohl?
Velikou pokutu splácet v krátké době nezvládneme - jak jsem již výše psala - jsme oba v insolvenci a je těžké vyjít s tím málem co nám zbývá. Navíc v dohledné době budu 6 měsíců v pracovní neschopnosti a to peněz ještě ubere. Další problém vyvstal i s dojížděním do zaměstnání...
Děkuji Vám za odpověď a snad i radu, jak z této situace vyjít a přežít.
 
Zdravím Vás, v okolí Humpolce nikoho neznám, ledaže byste se obrátili na advokáta, ale mám za to, že nadýchal-li Váš přítel 2,08 promile tak může být rád, že je naživu a že někoho při jeho "spanilé jízdě" nezranil či jinak nezmrzačil.
Na pokutu se budou muset zřejmě složit Vaši rodinní příslušníci a pokutu bude nutné uhradit. Navíc tímto jednáním se Váš přítel dopustil trestného činu, nu zde se dá velmi těžko radit. Každý je bohužel za své jednání odpovědný sám a každý si musí nést následky svého chování a jednání.
Jediné co můžete zkusit je se v Humpolci obrátit na advokáta. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz