Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.682

Nezabavitelné minimum v insolvenci, oddlužení, osobním bankrotu - kolik Kč?

Odesláno: 
Otevřeno 961 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Bylo mi schválena insolvence, kterou pravidelně splácím. Od 11/2016 jsem již 8 měsíců neobdržel nezabavitelné minimum mzdy. Můj insolvenční správce tvrdí, že má vše v pořádku. Živí mne přítelkyně a tím, že nedostávám žádné peníze mi narůstají soukromé dluhy a nejsem schopen normálně žít.
Chodím poctivě do práce, insolvenci řádně splácím, ale spolupráce s mým insolvenčním správcem je nefungující. Nevím už co mám dělat a na koho se obrátit.
Děkuji za pomoc.
 
Zdravím Vás, abych Vám mohla pomoci musím vědět jak vysoké příjmy máte. Dlužníku se však vždy musí dostat alespoň nezabavitelná část mzdy, není možné, aby vše šlo na insolvenci. Pokud to tak je, čemuž se mi nechce věřit, je nutné se obrátit přímo na soud, ale je nutné soudu doložit i potvrzení o výši všech Vašich příjmů, aby si soud mohl ověřit pravdivost Vašich tvrzení. Jen dodávám, že nezabavitelná částka je v insolvenci citelně nižší než při nepřednostní exekuci. Výši nezabavitelné částky v insolvenci si můžete orientačně spočítat i na webu vyplata.cz nebo na insolvenční kalkulačce na stránkách http://www.justice.cz.