Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.156

Dluh do insolvence a trestný čin, trestní řízení - výhrůžka věřitele nebo oprávněná obava z trestu?

Odesláno: 
Otevřeno 1502 x
1 odpověď
 
Dobrý den
12/2016 jsem byl nucen vzít si půjčku od Fair creditu s tím, že jsem byl schopný ji řádně platit. Bohužel po 3. splátce jsem přišel o druhý příjem a poté už nezaplatil. Z minulosti mám bohužel ještě exekuce a tak jsem začal podnikat kroky abych se dluhů zbavil.
Navštívil jsem organizací člověk v tísni kde mi nabídli pomoc s vyřízením insolvence.
Nyní mi volají z Fair credit abych splácel dál.
Pokud to dám na insolvenci, tak to bude soud brát jako trestní čin podvodu.
Nevím jak teď dal...
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, tyto praktiky věřitelů bohužel nejsou ojedinělé. Vám jen doporučuji po podání insolvenčního návrhu nikomu ze současných věřitelů, tedy z věřitelů, kteří by se mohli do insolvence přihlásit nic nehradit, protože, kdybyste cokoli po podání insolvenčního návrhu hradil například fair creditu a nikoli ostatním věřitelům, dopustil byste se trestného činu zvýhodnění věřitele.
Bohužel není vyloučeno, že na Vás věřitel (fair credit) skutečně podá trestní oznámení pro trestný čin úvěrového podvodu, ale zde je obrana snadná, a to tím, že policii doložíte jak smlouvu o trvání druhého pracovního poměru tak listinu o jeho ukončení a mám za to, že by Vás nikdo odsoudit neměl, neboť to, zda někdo přijde o práci dopředu neví, tedy pokud by pracovní poměr nebyl ukončen výpovědí, kde je dvou měsíční výpovědní doba.