Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.474

Výše nákladů exekutora v exekučním řízení - dluh 1600 Kč, náklady 12700 Kč

Odesláno: 
Otevřeno 950 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
1.6.2017 mi byl na účtě strhnut poplatek, později jsem zjistila, že to je poplatek který si banka strhne, když dostane od exekutora žádost o mém pohybu na účtě. Tímto poplatkem jsem se začala pídit, co je příčinou a zjistila jsem po dlouhém a několika opakovaným telefonátu, kdy mi bylo řečeno, že závazek je na manžela na částku necelých 1.600 Kč a je z roku 2008.
Dopisy domů nechodily, tedy já žádné neviděla. Exekutor mi žádnou kopii tohoto dopisu nechce poslat a jen telefonicky mi sdělil, že mám zaplatit 14.300 Kč, nadiktoval číslo účtu a že to je vše co mi sdělí.
Je opravdu možné, aby poplatek exekutora byl tak vysoký?
Mám právo, když manžel dlouhodobě se mnou nežije, vidět i nějaký lejstro za co mám platit?
Děkuji za radu, pomoc a přeji hezký den.
 
Zdravím Vás, ono je klidně možné, že dopisy domů chodily a manžel se Vám prostě "nemusel svěřit", což je docela běžná věc v obdobných případech.
Pokud se jedná o exekuci za dobu trvání manželství tak jste povinna tuto pohledávku uhradit a následně tuto částku, a to jako náhradu škody soudně vymáhat po Vašem manželovi či bývalém manželovi.
Pokud je jistina 1.600,- Kč, a jedná se o dluh z roku 2008, tak jen příslušenství nyní může být docela vysoké, a to i ve výši několika set korun, možná i ve výši jistiny. Pokud byl oprávněný právně zastoupen je nutné hradit soudní poplatek a náklady právního zastupování, což je částka ve výši několika tisíc korun a náklady exekuce jsou ve výši minimálně 7.865,- Kč takže se ni částka ve výši 14.300,- Kč jeví jako zcela přiměřená.