Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.438

Exekuce na rodičovskou, na rodičák - kolik Kč?

Odesláno: 
Otevřeno 1110 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v tuto chvíli mi z rodičovské strhávají na úřadu práce ÚP cca. 1500 Kč na exekuci.
Od 1.6.2017 jsem v pracovním poměru platový výměr je 17.000 Kč. V rámci rodičovské dovolené RD jsem zvolila variantu 24 měsíců ve výši 11500 Kč/měsíčně. Chci se zeptat jak se budou počítat výše srážek?
Někde jsem si přečetla, že už v RP je započítané moje životní minimum a mých dvou dětí a tak se nesmí moje minimum započítávat do srážek ze mzdy. osobní bankrot nemohu vyhlásit z důvodu, že mám smlouvu na dobu určitou do května 2018, poté na neurčitou. Děkuji P.
 
Zdravím Vás, exekuční srážky se počítají vždy z čisté mzdy, proto mi údaje o hrubé mzdě pro účely výpočtu exekučních srážek ze mzdy nestačí.
Exekuční srážky se počátají tak, že se vezme rodičovský příspěvek k němu se přičte výše čisté mzdy a z této částky se počítají exekuční srážky, dále se zohlední i to, že máte dvě děti.
Pro účely srážek ze mzdy je dále nutné vědět, i to, zda jste vdaná či nikoli a zda je exekuce vedena pro přednostní pohledávku (daně, sociální, zdravotní pojištění, výživné) či pro nepřednostní (běžné půjčky či úvěry). Výši srážek ze mzdy lze orientačně vypočítat i na webu http://www.vyplata.cz.
Mám však za to, že do insolvence klidně můžete i když máte smlouvu na dobu určitou, neboť lidé se smlouvami na dobu určitou se běžně oddlužují, a není v tom problém, i když je pravda, že pracovní poměr na dobu neurčitou by byl lepší