Počet stránek ve webu: 43.161


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.528.273

Exekuce podílu nemovitosti a odkup osobou blízkou schválený soudem, soudně

Odesláno: 
Otevřeno 744 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám prosím dotaz, mamka má 1/6 chaty v exekuci - jeden věřitel pro částku 7 000 Kč a druhý věřitel pro částku 190.000 Kč. Zbytek chaty vlastní babička a 2 strýcové. Soud povolil výjimku a můžu šestinu jakož to dcera odkoupit.
Odhadce odhadl šestinu na 113.000 Kč. Mám se nyní vyjádřit jakou sumu jsem ochotna nabídnout a s tím potřebuji poradit. Šestina je myslím neprodejná, ostatní vlastníci zájem nemají a teď jsme zjistili, že studna kterou odhadce zahrnul do odhadu stojí na pozemku obce, čímž cena šestiny ještě klesne. V brzké době bych ráda pozemek, kde stojí studna také odkoupila. Jakou cenu exekutorovi mám navrhnout a jak se vyjádřit k té studni? snad je to pochopitelné : -)
Děkuji.
 
Zdravím Vás, s tímto Vám bohužel nemohu poradit neboť neznám Vaše finanční možnosti. Je jasné, že exekutorovi by se líbila co nejvyšší cena a Vám cena co nejnižší. Já osobně bych se nejdříve vyjádřila k té studni a nabídla bych cenu okolo 100.000,- Kč, ale nemohu vědět, zda je pro Vás tato cena přijatelná či nikoli, stejně jako neznám hodnotu studny. Tyto věci si musí zvážit každý sám.