Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.528

Plnění splátkového kalendáře exekuce - může exekutor zabavit byt, dům, nemovitosti dlužníka?

Odesláno: 
Otevřeno 1043 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2014 jsem uzavřela splátkový kalendář k úhradě mého závazku s exekučním úřadem. Výši této splátky exekutor potvrdil a mé žádosti bylo vyhověno. Podmínka tohoto kalendáře je ta, že pokud se jen o den opozdím se splátkou, tak mi vydraží nemovitost.
Splátkový kalendář řádně splácím po celou dobu, ani jednou jsem se neopozdila. Přesto mi exekutor sdělil, že mi pošle domů odhadce na nemovitost. Naráz mu vadí, že prý platím málo. Já ale splácím dle svých finančních možností a splátkový kalendář jsem neporušila.
Co mám udělat. Jsem zoufalá. Nejen, že splácím dluhy, které jsem si nezpůsobila, ale dělám to jen proto, abych zachránila majetek, ale navíc v pozadí stojí skupina lidí, která mě chce o dům připravit. Domnívám se, že snad není možné, aby si exekutor mohl dovolit jen tak, porušit s ním sepsanou a schválenou dohodu o splátkách.
Děkuji za Vaši odpověď.
 
Zdravím Vás, máte pravdu v tom ohledu, že pokud byl sjednán splátkový kalendář s exekutorem, který je řádně plněn, nemělo by být přistoupeno k exekuci. Mám za to, že jednání exekutora na Vás je nepřiměřeným psychickým nátlakem na Vaši osobu. Na Vašem místě bych dále splácela dle dohody a případně bych ve svém okolí sháněla někoho, kdo by Vám byl ochoten pomoci do té míry, že byste danou exekuci doplatili, a tímto byste dosáhli zastavení exekuce.