Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.494.821

Uspokojení pohledávky dle § 169 Insolvenčního zákona (nezaplacený mzdový nárok)

Odesláno: 
Otevřeno 836 x
9 odpovědí
 
Insolvenční správce uvedl moji neuspokojenou pohledávku dle paragrafu 169 Insolvenčního zákona (nezaplacený mzdový nárok) v konečné zprávě v dubnu 2015, ale dosud mi uvedenou částku neposlal na můj
účet. Insolvenční správce na mé urgence nereaguje.
Jak mám postupovat, abych dosáhl uspokojení své pohledávky?
 
Zdravím Vás, pokud v majetkové podstatě dlužníka nebyly prostředky ani pro uspokojení pohledávky insolvenčního správce na náhradu jeho činnosti (odměny a náhrady hotových výdajů) tak bohužel nároky dlužníkových věřitelů nebylo možné z ničeho uspokojit.
V této věci bych se obrátila na úřad práce, aby Vám mzdové nároky proplatil, více se zde asi dělat dle mého názoru nedá.
 
K dotazu host 4629:
Insolvenční správce získal z majetkové podstaty dlužníka prostředky pro uspokojení náhrady činnosti i uspokojení pohledávek věřitelů dle par. 169 ins. z. , ale stále zadržuje úhrady těchto pohledávek. Jak mám postupovat? Na mé výzvy správce nereaguje.
 
Zdravím Vás, neznám obsah insolvenčního spisu, takže Vám bez sdělení spisové značky neodpovím, protože je nutné vidět jaké prostředky zůstaly v majetkové podstatě po uspokojení odměny insolvenčního správce, což já bez spisové značky nezjistím a Vy jste mi spisovou značku nenapsal, proto Vám nemohu konkrétněji odpovědět. Napište mi spisovou značku a já Vám budu moci dát konkrétní odpověď na Vás dotaz, nyní jsem odpovídala pouze obecně.
 
Host 4629:
Spisová značka MSPH 79 INS 5844/2010,
jsem uveden v neuspokojených pohledávkách k rozvrhu.

Děkuji
 
Zdravím Vás, vše je v pořádku, konkurs byl zrušen po splnění rozvrhového usnesení, takže jste musel alespoň minimální část pohledávky obdržet. Zbylou část pohledávky jste nedostal proto, že v majetkové podstatě zkrátka nebylo více peněz, což je v konkursech docela obvyklá věc. Je otázkou, zda má smysl zbytek peněz vymáhat po dlužníku v rámci exekuce nebo tuto pohledávku přihlásit do likvidace. Více již bohužel dělat nelze.
 
Dobrý den,
moje pohledávka není pohledávka uvedená v rozvrhu, ale pohledávka dle par 169 ins. z. uvedená v Konečné zprávě (MSPH 79 INS 5844/2010-B-81) v odst. IV. Neuspokojené pohledávky k rozvrhu.
Na tyto neuspokojené pohledávky je vyhrazeno z celkových příjmů 1.577.128.50,- Kč, ale insolvenční správce dosud tyto pohledávky věřitelům neuhradil.
Jak mohu donutit insolvenčního správce, aby úhradu provedl?

Celkové příjmy: 2.872.069.72,- Kč

Výdaje: 312.960,- Kč
Výtěžek vydaný zajištěnému věřiteli: 104.111,70, - Kč
Odměna insolvenčního správce: 430.810,- Kč
Částka k výplatě nezajištěným věřitelům: 447.059.52 Kč

Výdaje celkem: 1.294.941,22

 
Zdravím Vás, Vaše pohledávky by měly být uspokojeny již v průběhu konkursu. Celý spis je v současné době již ukončen. Je otázkou zda jste byli uspokojeni již dříve, nebo Vaše nároky byly uspokojeny Úřadem práce. Pokud by Vaše pohledávky místo dlužníka uspokojil úřad práce, tak jste své peníze již dostali, a není tedy již co uspokojovat.
Pokud máte za to, že jste měl dostat více než jste dostal, budete muset vyzvat insolvenčního správce k úhradě dané pohledávky a současně o této skutečnosti informovat rovněž i soud.
 
Děkuji