Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.799

Splacená insolvence - správce nedal příkaz k ukončení srážek z platu, mzdy, jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 2760 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
za 3,5 roku jsem plně uhradil 100% dluh v insolvenci.
V zaměstnání mi stále ale strhávají ze mzdy stejnou částku, IS nedala pokyn k ukončení. Přestože jí soud vyzval k předložení přehledu, doposud tak neučinila.
Do kdy mi bude strháváno ze mzdy, musí mi strženou částku IS vrátit, nebo o ni přijdu.
Dále ještě IS si po splacení dluhu vzpomněla, že bych jí měl uhradit odměnu za to, že před 1,5, tvrdí, že přes RK prodala pozemek, jenž zpeněžila, doklady k tomu, ale mě ani soudu nikdy nepředložila. Přijde mi tento skutek vysoce nemorální, neb mě ubezpečovala, že nic hradit nebudu, že celá částka z prodeje bude rozdělena. Podal jsem protest k soudu, IS má soudu vysvětlit tento krok, zatím se také nestalo.
Je tento její postup v souladu se zákonem? Se svojí IS mám komunikační problémy a dle informací z justice i soud, ten je ale dosti benevolentní k jejímu přístupu k celé věci. Mě se to ale nelíbí, byly mi strženy finanční prostředky s nimiž jsem již počítal, přestože mám již vše uhrazené.
Děkuji za odpověď. Milan
 
Zdravím Vás, soud může insolvenčnímu správci udělit i pokutu pokud se nevyjadřuji k výzvám soudu a jinak činí věci, které by činit neměl. Na druhou stranu je pravda, že jak soudy tak správci toho mají opravdu mnoho. Pokud soud insolvenční správkyni vyzval k podání zprávy o průběhu insolvenčího řízení, měla by správkyně výzvě soudu vyhovět, soud by poté měl rozhodnout o splnění oddlužení a Vy si rovněž požádejte o osvobození od pohledávek nepřihlášených do insolvence, a to i přesto že jste splatil 100% pohledávek, může se totiž stát, že se nějaký Váš věřitel do insolvenčního řízení nepřihlásil, tak aby poté tuto částku po Vás nemohl vymáhat.
Pokud jsou Vaše informace ohledně "zpeněžení nemovitosti" pravdivé, což já si nemám možnost ověřit bez sdělení spisové značky tak postup Vaší insolvenční správkyně nechápu, a to stejně jako soud, proto po ní soud chce vysvětlení a vyjádření k celé věci, což je standardní postup.
Pokud máte vše již uhrazeno, tak je Vám insolvenční správce či správkyně povinna vrátit přeplatek, který má na účtu majetkové podstaty.