Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.526.981

Pohledávka nepřihlášená do insolvence dlužníka - šance na vymáhání po ukončení insolvence, oddlužení, bankrotu

Odesláno: 
Otevřeno 1294 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zdali je věřitel oprávněn vymáhat pohledávku, o které si dlužník myslel, že je doplacena (jednalo se o závazek ze směnky), a proto jej neuvedl do insolvenčního návrhu. Věřitel rovněž pohledávku nepřihlásil.
Po úspěšném oddlužení jej navíc soud zbavil povinnosti hradit ostatní závazky (osvobození se vztahuje také na věřitele, k jejichž pohledávkám se v insolvenčním řízení nepřihlíželo, a na věřitele, kteří své pohledávky do insolvenčního řízení nepřihlásili, ač tak měli učinit). Osvobození se vztahuje i na ručitele a jiné osoby, které měly vůči dlužnici pro tyto pohledávky právo postihu.)
Je tento závazek dále vymahatelný?
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, mám za to, že věřitel tento závazek může zkusit po dlužníku vymáhat (lidé dnes (08.05.2017) zkusí cokoli), nicméně mám za to, že pokud se budete bránit, pokud bude věc před soudem, a proti platebnímu rozkazu řádně podáte odpor nebo proti rozsudku odvolání, kam jako důkaz o neoprávněnosti vymáhání této pohledávky věřitelem přiložíte osvobození od placení pohledávek nepřihlášených do insolvenčního řízení ve Vaší věci, měl byste být úspěšný Vy a nikoli věřitel.