Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.541.934

Vymáhání dluhu u dlužníka se schválenou insolvencí, oddlužením, bankrotem

Odesláno: 
Otevřeno 777 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
půjčila jsem 2015 svojí kamarádce 50.000 Kč, máme smlouvu, kde se zavazuje platit splátky. Poslední splátka připadá na září 2017. Od začátku doteď mi zaplatila pouze 3.000 Kč, jen slibovala a vymlouvala se.
Nyní jsem zjistila, že si mezitím vyřídila a byl jí schálen osobní bankrot o kterým jsem nevěděla. Chtěla bych se zeptat, zda je ještě v mojí moci z ní dostat tyto peníze zpět.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, je nutné sledovat insolvenční řízení Vaší kamarádky, pokud ještě běží lhůta k podání přihlášky věřitele, tak je nutné se co nejdříve do insolvenčního řízení přihlásit jako věřitel dlužníka (tedy Vaší kamarádky). Přihláška pohledávky je na speciálním formuláři, který si lze stáhnout na stránkách http://www.justice.cz a k přihlášce pohledávky je nutné přiložit i kopii smlouvy o půjčce, na základě, které jste kamarádce peníze poskytla. Přihlášku pohledávky Vám sepíše i advokát. Jen je nutné zjistit, zda již bylo vydáno rozhodnutí o úpadku dlužnice (kamarádky), a pokud ano, zda ještě běží lhůta k podání přihlášky. Pokud tato lhůta běží tak je nutné se jako věřitel přihlásit a peníze nebo jejich část získáte v rámci oddlužení zpět.
Pokud by lhůta k podání přihlášky pohledávky již uplynula, tak se s tím již bohužel nedá nic dělat a o peníze byste nejspíše přišla, ale jen pokud by kamarádka řádně plnila schválený způsob oddlužení. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.