Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.517.993

Insolvence na rodičáku, mateřské dovolené - matka dítěte nemá dostatek peněz

Odesláno: 
Otevřeno 1328 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
jsem v insolvenci a 12/2017 by mi mělo končit oddlužení.
Loni (2016) (2016) (2016), když jsem měla nastoupit na rizikové těhotenství, kontaktovala jsem mého insolvenčního správce, jak bych měla pokračovat. Tam mi bylo řečeno, že mám více jak 30% dluhu již splacené, tak by neměl být problém. Dále se nic nedělo a minimální splátky byly zasíláni sociální správou. Teď od ledna 2017 sociální správa neposílá již nic.
Dověděla jsem se, že výplata kterou dostávám je nepostižitelná. 05/2017 nastupuji na tzv. RODIČÁK, kde budu dostávat již jen 7600 Kč měsíčně. Opět jsem kontaktovala mého insolvenčního správce s tím, že nechci nic podcenit a chci mít vše v pořádku. Tam mi bylo řečeno, že pokud chci oddlužení musím měsíčně posílat 2600 Kč na jejich účet. Toto je pro mne však likvidující a nemožné.
Můžete mi prosím poradit, jak by se toto vše dalo vyřešit?
Předem děkuji za Váš čas.
Veronika Z.
 
Zdravím Vás, pokud máte někoho, kdo by Vám byl ochoten pomoci a tuto částku Vám každý měsíc daroval (může to být i více osob), tak stačí když s těmito lidmi coby Vašimi dárci uzavřete darovací smlouvu nebo smlouvu o důchodu, v niž se dárci zavažou, že Vám budou každý měsíc pro účely oddlužení, a to přímo na účet insolvenčního správce zasílat (jeden dárce 2.600,- Kč). (dva dárci v součtu 2.600,- Kč), tak aby oddlužení mohlo být splněno. Tuto smlouvu či smlouvy je však nutné opatřit úředně ověřenými podpisy obou stran (dárce i dlužníka) a zaslat soudu i insolvenčnímu správci. Nic více dělat již nemusíte.
 
Bohužel nikoho takového nemám, aby mi pomohl se splácením a jak jsem již psala pro mne je to likvidační. Mám manžela, ale ten je sám v bankrotu a tak s životním minimem jen tak tak vystačíme. Rodiče máme v důchodu a také mají sami co dělat. Částka 2600, - mi byla strhávána i v době zaměstnání. Myslela jsem, že částku poníží.
 
Zdravím Vás, v tom případě pro Vás žádnou jinou radu nemám, protože zde je nutné jedině navýšení Vašich příjmů za pomocí dárce nebo poskytovatele důchodu.