Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.521.681

Insolvence, stavební spoření a ručení dluhu ručiteli

Odesláno: 
Otevřeno 1072 x
3 odpovědi
 
Tazatel neposlal žádný text dotazu.
 
Zdravím Vás, ono je otázka jak insolvence skončila. Mohla skončit splněním oddlužení a osvobození dlužníka od placení pohledávek nepřihlášených do insolvence. Potom se toto osvobození vztahuje i na ručitele, a to dle ust. § 414 odst. 3 insolvenčního zákona (zákon 182/2006 Sb.). Proto musíte Vašim ručitelům v rámci jejich obrany poskytnout toto rozhodnutí (osvobození od placení pohledávek), aby se mohli i oni úspěšně bránit, bez tohoto rozhodnutí jejich obrana nebude úspěšná, neboť se bude jednat pouze o tvrzení, ale každé tvrzení je třeba o doložit, a to pokud možno listinnými důkazy.
Pokud jste od placení pohledávek osvobozeni nebyli, můžou věřitelé doplacení pohledávek vymáhat jak po Vás tak po ručitelích. Totéž platí i v případě konkursu.
 
Dobrý den v usnesení od soudu je napsano. cituji soud osvobozuje dlužníka od placení pohledávek. 1. zahrnutých do oddlužení v rozsahu, v němž dosud nebyly uspokojeny, 2. věřitelů k jejichž pohledávkám se v insolovenčním řízení nepříhliželo, 3. a věřitelů, kteří své pohledávky do insolovenčního řízení nepříhlásili ač tak měli učinit. Osvobozeni se vztahuje i na ručitele ajiné osoby, které měly vůčí dlužníku pro tyto pohledávky pravo postihu. Spoření sliskou řeklo ručiteli že ja dluh už nemám ale ručitele ano. Ručiteli řekli pokud to nebude platit dostanou exzekuci s platu. TAK TOMU PROSTĚ NEROZUMÍM. Tak pokud mi vtom můžete poradit budu moc ráda. Dekiji za váš čas.
 
Zdravím Vás, jelikož jste byli osvobození od placení pohledávek, tak se toto osvobození vztahuje i na ručitele, a to dle ust. § 414 odst. 3 insolvenčního zákona (zákon 182/2006 Sb.). Proto musíte Vašim ručitelům v rámci jejich obrany poskytnout pokud možno úředně ověřenou kopii tohoto rozhodnutí (osvobození od placení pohledávek), aby se mohli i oni úspěšně bránit, bez tohoto rozhodnutí jejich obrana nebude úspěšná, neboť se bude jednat pouze o tvrzení, ale každé tvrzení je třeba doložit, a to pokud možno listinnými důkazy, v tomto případě tedy úředně ověřenou kopií rozhodnutí o osvobození dlužníka od placení zbytku pohledávek.