Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.237

Dlužník v exekuci mění zaměstnání - jak dosáhnout srážek z příjmu na DPP nebo HPP?

Odesláno: 
Otevřeno 696 x
1 odpověď
 
Od 2012 mám podanou exekuci na běžné i dlužné výživné na otce svých dnes (30.03.2017) již zletilých dětí. Bohužel ten má hodně exekucí a tak se před před jejich placením schovává častými změnami hlavních pracovních poměrů a ještě dělá to, že ze začátku pracuje na dohodu o provedení práce DPP. Což vede k zastavení výkonů rozhodnutí on ani nový zaměstnavatel nenahlásí srážky soudu.
S dětmi ani se mnou nekomunikuje a tak jsem jako detektiv a stále prověřuji, zda už není zaměstnán, je to velmi těžké. Už za dobu exekuce vystřídal cca 10 zaměstnavatelů a ani jednou se nestalo, že by soud někdo upozornil, přitom to má prý v zápočtový listů a na zápočtových listech.
Existuje páka, jak ho donutit aby hlásí sám?
 
Zdravím Vás, ano máte pravdu v tom smyslu, že pokud jeden ze zaměstnavatelů povinného provádí srážky ze mzdy povinného, tak by se tato skutečnost měla objevit v zápočtovém listě, kdy i nový zaměstnavatel povinného by měl o této skutečnosti vědět a tedy i srážky ze mzdy provádět, ¨Zde je však problém jinde, povinný se o exekucích nezmiňuje a tudíž nejsou ani srážky ze mzdy prováděny a než se zjistí zaměstnavatel povinného tak tam již povinný nepracuje. Na tohle páka bohužel moc není, je to i na trestní oznámení pro neplnění zákonné vyživovací povinnosti, pokud není výživné placeno déle než 6 měsíců v kuse. Jinou radu bohužel nemám, zde by byla nutné legislativní změna, ale ta se asi nechystá.