Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.125

Výmaz insolvence z katastru nemovitostí po úspěšném ukončení oddlužení, osobního bankrotu

Odesláno: 
Otevřeno 4546 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Spoluvlastník pozemků ukončil insolvenci v 10. měsíci. Soud vydal zprávu na katastr nemovitostí, že vlastník je pod exekučním omezením a také jej omezil poznámkou o insolvenci. Po úspěšném ukončení insolvence v lednu 2017 soud rozhodl a vydal zprávu o úspěšném ukončení insolvence, která osvobodila dlužníka od veškerých jiných poplatků a zároveň s ukončenou insolvenci bylo ukončeno exekuční řízení.
Já jako spoluvlastník pozemků se snažím o právní rozdělení těchto pozemků do soukromého vlastnictví ale na katastru mi bylo řečeno, že se s tím nemůžu nic dělat, protože můj spoluvlastník je stále omezen těmito vklady.
Kontaktovala jsem insolvenční správkyni, ta mi sdělila, že je to v pravomoci soudů.
Volala jsem soudu, tam mi bylo řečeno že s tím nic dočinění nemají. Na koho se mám teda obrátit aby se zařídil výmaz z katastrů? Spoluvlastník se odstěhoval a na uvedené adrese místa bydliště není k zastižení. Číslo insovence KSOS 22 INS10422/2011 Radím Klus Předem vám děkuji za Váš čas a odpověď.
 
Zdravím Vás, právní vady nemovitosti lze vymazat na návrh spoluvlastníka nemovitosti, ale k návrhu je nutné přiložit usnesení o splnění oddlužení a usnesení o osvobození od placení pohledávek. Tento návrh je nutné doručit na příslušný katastrální úřad.
Takto zařídíte pouze výmaz poznámky o insolvenci. Exekutorské zástavní právo lze vymazat po pravomocném zastavení exekuce, a to jen na návrh exekutora, který danou exekuci vedl. Takže jak vidíte, vše je trochu složitější a soud Vám v této věci příliš nepomůže.