Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.185

Exekuce na doručovací adrese dlužníka - dlužník má na poštovní schránce své jméno

Odesláno: 
Otevřeno 2617 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
V místě trvalého bydliště mojí přítelkyně v
poštovní schránce zanechal exekuční vykonavatel výzvu k okamžitému zaplacení dluhu, jinak dojde na této adrese k exekuci. Výzva je adresována plnoleté dceři, která tam už rok (03/2016-03/2017) nemá trvalý pobyt. Kontaktovali jsme vykonavatele, sdělili mu tato fakta, ale jemu to bylo zcela jedno, že povinná tam
již trvalý pobyt nemá. Prý že na poštovní schránce je její jméno a
že ví, že tam přebírá poštu. Informace o adresách získal prý
na městském úřadě a na poště.
Ještě chci říct, že o zrušení trvalého pobytu dcery žádala přítelkyně na městském úřadu, takže jí byl pobyt zrušen úředně.
Otázka je : je takové jednání vykonavatele v pořádku a má právo na exekuci i na této adrese kde ji dlužník nemá? Děkuji
 
Zdravím Vás, osobně bych na adresu exekutorského úřadu zaslala úředně ověřenou kopii rozhodnutí městského úřadu o zrušení trvalého pobytu povinné, a pokud víte, kde se povinná zdržuje tak bych tuto adresu exekutorovi nahlásila, aby vykonavatelé jeli tam a neobtěžovali Vás.
Pokud má však povinná trvalý pobyt tzv. "na úřadě", tak je pochopitelná snaha vykonavatele zabavovat věci u Vás, neboť exekutorovi i vykonavateli je jasné, že se tam povinná nezdržuje a v těchto případech se exekuce provádí na poslední adrese trvalého pobytu před "adresou na úřadě". V každém případě jste povinni exekutora či vykonavatele domů vpustit a pokud víte, kde se povinná zdržuje tak mu tuto adresu sdělte.
Pro jistotu dohledejte co nejvíce dokladů, kterými byste doložili vlastnické právo k věcem, které máte doma. Těmito doklady jsou smlouvy, faktury, dodací a záruční listy, . U těchto listin si pořiďte jejich úředně ověřené kopie.