Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.491

Zbavení se dluhů a exekucí odjezdem do zahraničí na 10 let

Odesláno: 
Otevřeno 872 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2011 kdy jsem se vrátil ze zahraničí jsem hned s první výplatou zjistil, že mi jsou prováděny exekuce na plat. Na soudu jsem si vyžádal rozsudky na mé jméno. Je jich 5 (pravní moc 2009). Chci se zeptat, od kdy se počítá promlčecí lhůta v tomto případě, zda se na tohle vůbec vztahuje.
Hned jak jsem to zjistil, odjel jsem zpět do zahraničí, kde jsem do teď.
2007 jsme společně s matkou obvolali všechny instituce od kterých jsem si půjčil a zaplatili částky, které po nás chtěli. Pravník nám 2009 řekl, že tyto exekuce vznikly na základě něčeho jako ušlý zisk, že jsme zaplatili jistinu ale už ne úroky, o které se společnosti soudily. Napověděl mi možnosti. První zaplatit vše do koruny, druhá vyhlásit osobní bankrot a pět let pracovat za minimální mzdu.
Třetí odjet pryč a vrátit se po deseti letech.
Můj dotaz je zda-li to opravdu takhle je. Děkuji za Váš čas. S pozdravem JZ.
 
Zdravím Vás, promlčecí doba pro účely exekuce se počítá od právní moci exekučního titulu, tedy rozhodnutí, které dlužníku ukládá, aby věřiteli uhradil danou částku, včetně nákladů řízení a právního zastoupení. Promlčecí doba končí podáním návrhu na nařízení exekuce a činí 10 let. Pokud by byl návrh na nařízení exekuce v průběhu promlčecí doby podán, promlčecí doba neběží, ale staví se. Mám za to, že řešení situace nastíněna advokátem jsou pravdivá a je jen na Vás jakou cestu zvolíte.