Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.350

Vymahatelnost dluhu po insolvenci dlužníka - dluh nepřihlášený do insolvenčního řízení věřitelem

Odesláno: 
Otevřeno 776 x
3 odpovědi
 
Dobrý den.
10/2016 jsem úspěšně ukončila insolvenci (t. j. splatila 100% svých dluhů a nyní se na mne obrátila společnost s dluhem 520, - Kč, z roku 2009 s předžalobni výzvou, tato společnost se do insolvence nepřihlásila a nyní po mé vyžaduje úhradu této částky pod výhrůžkou exekuce. Na moje odpovědi nereaguje. Jak mám, prosím, postupovat?
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, v tomto případě navíc vzneste i námitku promlčení. Pokud by tato společnost po Vás tento "dluh" vymáhala soudně, můžete vznést námitku promlčení a současně i doložit kopii usnesení o splnění oddlužení s usnesením o osvobození od placení pohledávek, pokud to vše není obsahem jednoho usnesení. Vy už více dělat nemůžete, ale mám za to, že na základě výše uvedených skutečností, pokud jsou pravdivé by pro Vás tato situace vypadala relativně dobře.
 
Dobrý den, velmi děkuji za odpoved. V 01/2017 mne ta sama společnost kontaktovala také s pohledavkou 59, - Kc z toho samého roku (2009), kterou jsem uhradila. Lze tuto částku tedy chtít uhradit zpět?
 
Zdravím Vás, za málo, rádo se stalo. Tuto částku bych zpět nepožadovala. Jednak je otázka, kdy jste 59, - Kč uhradila a za druhé by náklady na soudní vymáhání této částky nebyly nejlevnější. Člověk v životě přijde o víc a nemá smysl plýtvat energií na takovou věc, je lepší jít dál a žít bez dluhů a poučit se do budoucna. Přeji Vám šťastný život bez dluhů.