Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.353

Exekuce a dědictví - jak se vyhnout zabavení dědictví exekutorem?

Odesláno: 
Otevřeno 1684 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Jsem v několikanásobné exekuci. Jak se vyhnout tomu aby případné dědictví nepropadlo lichvářským exekutorům? Případný soudní trest mi nevadí. Bydlím na úřadě. Jsem bezdomovec a v kriminále aspoň budu v teple a s jidlem. Prostě mi trest za porušení zákona nevadí.
 
Zdravím Vás, mám za to, že notář bude vědět, že jste v exekucích takže asi budete muset dědictví pokud byste dědil více majetku než dluhů přijmout, odmítnutí dědictví by asi nepřipadalo v úvahu. Vezměte v úvahu, že jsme právní poradna a já nemohu radit lidem jak obcházet či porušovat zákony, to prostě nelze. I já mám jistou morální odpovědnost. Můžete však zkusit tento dotaz zaslat i kolegyni, která se zde v poradně zabývá výlučně dědictvím, neboť já řeším výlučně exekuce a insolvence.

Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.