Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.833

Exekuce věřitelem přeprodaného dluhu

Odesláno: 
Otevřeno 847 x
7 odpovědí
 
Dobrý den,
1.2.2017 nám byl zaslán dopis od soudu s žalobcem SECAPITAL což jsem zjistila že pravděpodobně odkoupil dluh. Zastupuje právník z Hradce Králové v Bruntále. Máme soudu sdělit adresu jestli zde pobývá. To znamená, že teprve bude soud a částka zatím 7000 Kč s příslušenstvím navyšovat?
Manžel má práci 2012-2017 a trvalý pobyt také od roku 2011 stejnou. Proč jsme nebyli kontaktováni, že dluh někde má a že byl odkoupen? Dávno by byl zaplacen. Teď se bojíme, že částka se bude zvyšovat o náklady soudu a právníka.
Jde nějak požádat aby jsme to mohli zaplatit hned? Neznám to dluhy nemám.
Můžu dle rodného čísla zjistit zda nemám někde další dluh? a nebo musím zajít někde si fiktivně půjčit peníze abych se to dověděla. Už jsme platili 40 tisíc za to že manžel nezrušil účet u banky … prostě přestal využívat, ale z poplatků za vedení účtu a pak penále se to takto nesmyslně vyšplhalo. Nechci něco zanedbat.
Děkuji moc za odpověď
 
Zdravím Vás, v těchto listinách bývá kromě výše dluhu rovněž i číslo účtu, na který je možné dlužnou částku uhradit. Proto bych si "tento dopis" ještě jedenkrát pořádně přečetla, a poté bych dlužnou částku uhradila na účet uvedený v tomto "dopise" a pochopitelně si velice dobře uschovala doklad o úhradě dlužné částky, abyste měli v rukou důkaz o úhradě dluhu. Pokud byste zde číslo účtu nenalezli, bude nutné kontaktovat přímo právního zástupce věřitele, s tím, že chcete dluh uhradit a jak máte postupovat.
 
Bohužel tento papír tam nebyl. příkaz k platbě. Jen kdo koho žaluje a že má manžel soudu potvrdit kde v době co napsali byl jestli byl na své trvalé adrese… Soud neodpověděl na mail tak jsem našla mail na právníka- co zastupuje tu firmu a ten s náma komunikoval taky napsal že tam má být příkaz k platbě a č. účtu ale není, že teda dorazí znovu dopis. Bohužel je to nepříjemné když bydlíte v 2 GEN baráku. chtěla jsem ať mi zašlou oni elektronicky ten papír že to okamžitě zaplatím a tak mi paní napsala, že jestli chci zaplatit přesnou částku že mi to musí vypočítat s úrokem přesně že denně se to zvyšuje o koruny… TAK OD PÁTKU čekám 2 maily s prosbou aby mi tu částku přesnou zaslali a stále nic. Nevím jestli mám tam volat nebo jestli mi ji teda někdy zašlou … na soud nechci čekat částka se navyšuje denně a na co platit více už tak je to velká cifra za nic. Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, poproste právního zástupce věřitele o vyčíslení dlužné částky k 20.02.2017 či k 25.02.2017, abyste měla jistotu, že skutečně uhradíte celý dluh a nikoli jeho část. Více se již dělat nedá.
 
Dekuji stále nekomunikuje. A já diky memu budu platit vice. Kdybych ty papíry mela hned to zaplatil. Bohutel manžel žádné papíry nema? chtěla jsem koupil dané smlouvy abych viděla podpis a datum a tu mi zašlou az kdyz MANZEL jim tam posle dopis s podpisem prý naskenovaná podepsana žádost nestačí. Dekuji
 
Zdravím Vás, tak ať manžel právnímu zástupci věřitele napíše písemnou žádost o kopii smlouvy a o vyčíslení celkového dlužné částky k 20.02.2017 a sdělení čísla účtu, na který je možné dluh uhradit.
 
Dobrý den, děkují za cenné rady napsala jsem jim mail, kde jsem jim napsala, že chci teda aktuální částku s datem. Že to zašleme i písemně. A dnes (08.02.2017) byla odpověď, že částka je vypočítaná k pondělí kdy jsem psala a že ji mám považovat za konečnou. Může být částka o dost odlišná? V žalobě je 7000 kč s příslušenstvím a poslali mi částku přes 13 000 kč! Kopii mi nezaslala Děkuji mnohokrát
 
Zdravím Vás, ano věřte vyčíslení věřitele, částka je vypočtena vždy k určitému datu, osobně bych raději i něco přeplatila než abych nedoplatila.