Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.526.180

Exekuční titul

Odesláno: 
Otevřeno 742 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Ve druhé polovině ledna 2017 jsem posílala dotaz na promlčecí lhůtu exekuce, psala jste mi, že záleží na tom, kdy byl vydán exekuční titul. Děkuji za odpověď.
Ještě by mě zajímalo, jak se k tomu exekučnímu titulu dostanu. Že mám exekuci jsem se dozvěděla dopisem z české správy sociálního zabezpečení, v kterém stálo jen, že se exekuční kancelář pokusila vzít mi důchod, (nebo nějakou část), ale nebylo to možné, protože v ČR tato část nedosahuje životního minima. To bylo 2015. Jinak bych ani nevěděla, že nějakou exekuci mám. A pokud tu exekuční kancelář nějakým způsobem kontaktují a nechám si ten exekuční titul přeposlat a zjistím, že do 10 let chybí kupříkladu 2 roky, ale splácet ještě 2 roky poté nebudu, nepropadne mi pak ta promlčecí lhůta? (neprotáhne se o dalších 10 let) Nebo je pro mne lepší varianta pár let počkat a pak teprve zjišťovat něco o tom exekučním titulu. Z Německá se vyjíždět v nejbližší době nechystám, ale nepochopte mé špatné, přijde mi docela neseriózní z dluhů asi 3000 Kč doplácet 48 000 Kč navíc. Kdyby tam bylo okolo 10000 tak bych to splatila… Nebo pomůže tady vynajmout si v cr právníka, který by mi s tímto konkrétním případem u soudů nějak pomohl. Děkuji
 
Zdravím Vás, exekuční titul, včetně data jeho vydání, orgánu, který je vydal a spisové značky či čísla jednacího by měl být popsán v exekučním příkazu vydaným soudním exekutorem. Poté již jen stačí buď požádat příslušný orgán o zaslání exekučního titulu, a to písemně, nebo se k příslušnému orgánu dostavit a tam Vám kopii exekučního titulu vydají.
Pokud z Vašeho příjmu nelze provádět srážky a tento stav trvá již déle než 2 roky, je možné, že exekuce je již zastavena, a to z důvodu nemajetnosti povinného. Toto byste zjistila výpisem z Centrální evidence exekucí, kdy tento výpis je zpoplatněn, ale jedná se o poplatek, který je malý a tam by mělo být vše uvedeno. Centrální evidence exekucí je vedena Exekutorskou komorou ČR (web http://www.ekcr.cz).
Bohužel Vám nemohu říci co je v konkrétním případě lepší či nikoli, protože jsem neviděla ani exekuční titul, ani nevím, v jakém stadiu se daná exekuce právě nachází. Tyto skutečnosti jsou velice důležité pro radu, jak se v dané situaci dále zachovat. Využít služeb advokáta v ČR není špatný nápad, ale na exekutora to bude působit značně nehezky, asi jako rudý šátek na býka, neboť exekutor se již několik let snaží neúspěšně po Vás cokoli vymoci a nedaří se mu to, a najednou by zjistil, že jste v zahraničí a máte dost peněz na advokáta. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Rozhodnout se však musíte vždy Vy.