Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.652

Exekuce a mimořádná splátka exekuce vymáhací agentuře - mám peníze poslat vymahačům věřitele?

Odesláno: 
Otevřeno 903 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
1: proti mé osobě jsou vedeny dvě exekuční řízení na plat. (jiný vykonavatel a věřitel). Jelikož jsem ušetřil nějaké peníze a chtěl bych jednu (první v řadě) uhradit v plné výši, jenže známý mi řekl že musím poslat i stejnou částku tomu druhému jinak bych ho znevýhodnil a dopustil bych se trestního činu. Je to pravda? Lze zaplatit exekuce postupně?

2: navštívil mě věřitel (vymahačská služba) a chtěla si domluvit splátky na pohledávky, jenže jedna už je sražena exekutorem ze mzdy. Když jsem jim nabídl zvýšení částky posílané exekutorovi tak mi bylo řečeno, abych to posílal přímo jim na účet a ne přes exekutora… zdá se mi to nějaké divné. Má na to právo? A jak je možné se bránit (hrozí penalema za výjezdy (osobní návštěvu vymahače).
Děkuji
 
Zdravím Vás, na Vaše dotazy odpovím v pořadí v jakém jsou kladeny. K prvému dotazu uvádím, že je pravdou, že peníze byste měl rozumně rozdělit mezi obě exekuce jinak byste se skutečně mohl dopustit i trestného zkrácení věřitele.
K druhému dotazu uvádím, že dle mého názoru není "vymahačská" firma klasickým věřitelem, ale jen osobou pověřenou k vymáhání pohledávky ve prospěch věřitele. Pokud víte, že přesně tato pohledávka je exekučně vymáhána, tak této "firmě" rozhodně nic nehraďte a vše zasílejte výlučně na účet exekutora. Mohlo by se totiž stát, že tato "firma" by peníze nemusela věřiteli dodat a Vy byste tedy měl dluh stále veš stejné výši. Je-li věc ve stadiu exekuce je nutné veškeré úhrady exekučně vymáhané pohledávky zasílat výlučně na účet exekutora, který tuto pohledávku vymáhá, neboť exekutor každou úhradu poctivě eviduje a sleduje tak umořování této pohledávky. S touto "fimou" bych již více nebavila a dle mého názoru můžete i zkusit kontaktovat i policii.