Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.941

Zmařený prodej nemovitosti kvůli společnému septiku

Odesláno: 
Otevřeno 987 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
prodáváme dům prostřednictvím realitní kanceláře RK. V listopadu 2016 jsme podepsali rezervační smlouvu se zájemci o dům.
V lednu 2017 před podpisem kupní smlouvy kupující od koupě odstoupili a to z tohoto důvodu: máme se sousedy společný septik, vše je právně v pořádku a dohoda o společném užívání septiku je součástí kolaudačního rozhodnutí. Naši sousedé však sdělili kupujícím úmyslně nepravdivé informace, když jim řekli že septik je pouze jejich a nezaručují, že jim povolí septik používat. Přesto že jsme doložili veškerou dokumentaci týkající se septiku a kupující získali jistotu že ohledně septiku je vše v pořádku, od koupě odstoupili a raději přišli o rezervační zálohu než aby měli za sousedy takové lidi.
Ptám se tedy jakého jednání se sousedé dopustili a jaké jsou naše oprávněné nároky v této záležitosti. Zmařeným prodejem nám také vznikla finanční ztráta.
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás,
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.