Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.409

Nezaslání doložky právní moci exekutorem - strhávané částky se neodesílají

Odesláno: 
Otevřeno 746 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Můj dotaz je takový. Dostala jsem před časem exekuci a v 03/2015 přišla o práci.
06/2015 exekutor uvalil exekuci proto na manžela, i když s tímto neměl nic společného a nikde nebyl uveden.
12/2016 můj nový zaměstnavatel zaslal částku 3.000 Kč a dnes (16.01.2017) jsem chtěla zažádat, aby manželovi exekuci ukončili. Zjistila jsem u exekutora, že poslední splátka jim došla od mého zaměstnavatele v 08/2015. Zjistila jsem, že do dnešního dne nezaslala na Správu sociálního zařízení Doložku právní moci a hotovost zůstává na účtu u Správy sociálního zařízení.
Předpokládám, že toto nezaslali ani mému novému zaměstnavateli. Dluh narostl o 20.000 Kč. Jak mám postupovat? Myslím si, že pochybil exekutor a nesouhlasím s navýšením o 20.000 Kč.
Dále se chci zeptat, zda se Rozhodčí doložka - neplatnost, vztahuje i na případy, kdy exekuci rozhodl soud.
Vím, že to nezkoumají, je exekuce potvrdí.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, v prvé řadě je skutečně nutné zjistit proč se peníze nezasílali tam kam měli. Navíc by bylo nutné vzít v úvahu i to, že jste přišla o práci a nebylo tedy z čeho exekuci provádět, to vše je nutné vzít v úvahu. Zde by Vám pomohl jedině advokát, který by měl možnost prostudovat si všechny relevantní listiny, které se k dané věci vztahují. Následně Vám advokát doporučí nejlepší postup v této věci. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.